3 Kasım 2013 Pazar

Elmalı ya da Ayvalı Tart

Merhabalar direk tarife geçeyim lafı fazla uzatmayayım, misafirim geliyor da...
Malzemeler
Elmalı harç için;
3 elma
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 talı kaşığı tarçın
Hamuru için; 
4 su bardağı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
140 gr tereyağ
Üzeri için 
yumurta sarısı
Yapılışı:
Öncelikle elmayı rendeliyoruz. Daha sonra ceviz ve şekerle elmalar suyunu çekene kadar kavuruyoruz bir tavada.Elma suyunu çekmeye yakın tarçını koyup ocağın altını kapatıyoruz.
Bir kaba yumurtanın sarısını ayırıyoruz. Beyazını başka bir kaba şekerle birlikte koyup iyice çırpıyoruz. Sırasıyla yoğurdu ve yağı koyuyoruz. En sona kabartma tozunu ve unu koyuyoruz.
Hamuru yaptıktan sonra ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp geri kalanını tepsi genişliğinde açıyoruz. Açtığımız hamuru tepsiye yerleştirip çatallıyoruz ki kabarmasın. Ayırdğımız hamurdan şeritler kesiyoruz. Elmalı harcı yerleştirip şeritleri de yerleştiriyoruz. Şeritlerin üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz