HUMUS
1 su bardağı haşlanmış nohut
yarım çay bardağı tahin
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
Üzeri için tereyağı, pul biber, kornişon
Yapılışı:
Haşlanmış nohutu tahin ve zeytinyağını bir kaba koyun. Blendırdan geçirin. Eğer blendırınız zorlanıyorsa bir yemek kaşığı sıcak suyu koyun. Sonra sarımsak tuz limon suyu ve kimyonu koyun. bu malzemeleri de iyice karıştırın. Sofra hazırlandığı vakit humusunuzu tabağa yerleştirin zira humusu erken servis yaparsanız humuz kuruyor. Üstüne tereyağını ve pul biberi yakıp koyun. Ben kornişonla süslüyordum ama malum henüz kornişon çıkmadı, çıksın hemen turşusunu yapacağım ve size de tairifini vereceğim. İşte bu kadar...Tavuk yemeğinin yanında çok leziz bir meze tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder