7 Ocak 2014 Salı

Pamuk pohaça

Merhaba,

Sabahın ilk ışıklarında yerlerin buz tuttuğu, güneşle beraber buharın yerden yükseldiği, okyanus ötelerinde -50 derece soğuğun olduğu-Allah yardım etsin- bir güne merhaba....Evet bir kaç gündür içimi kaplayan karanlıkları attım yeni bir güne güneşin ışıklarını da içime alarak merhaba dedim. Sonra da diyet de neymiş dedim, yapamıyorsam yemeye devam ederim ne yapayım öleyim mi dedim:)Dört seneden beridir bu rakamları görmemiştim. Gerçi belki olmuşumdur bu kadar ama evde baskül barındırmıyorum, öyle zararlı alışkanlıklarım yok. Bilmemenin keyfini çıkarıyordum ta ki komşumda o sinir bozucu ve bizler için hep bozuk olan o aleti. Sevmeyiz ama çıkarız ya meraktan sonra da kesin bozuk bu baskülünüz diye de yorum yaparız.ah biz insanlar-kadınlar demiyorum:)))

Gelelim yumuşacık tarifimize.Tarifi yazılarını okumaktan zevk aldığım http://www.leylaninkahvedukkani.com/2013/09/pamuk-pogaca.html Neredeyse dört senedir böyle yumuşacık bir pohaça yapmamıştım. evde annemin davul fırınında halbuki ne güzel yapardım. Hakikaten bu davul fırının hikmeti ne ola ki? Tavalar bir başka güzel pişer pohaçalar desen o biçim kabarır.

Ama bu yaptığım pamuk pohaça benim fırınımın azizliğine bile uğrayamadı, çok güzel oldu. Kurutan fırını bu pohaçayla yendim:)))

Artık tarifini vereyim değil mi?

Malzemeler
2 yumurta (sarısı üstüne aklar içine)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

Üzeri için
susam, çörekotu

İçi İçin;
Peynir, maydanoz, pul biber


Yapılışı
Yumurta sarılarını beyazların ayıralım.
Yumurta beyazlarını şekerler beraber köpük köpük olana çırpalım
Sütü ılıtıp mayayı iyice ezin.
Yumurta aklarına yavaş yavaş sütü koyalım, elle karıştıralım.
Sıvıyağ ve tuzu koyduktan sonra yavaş yavaş unu koyalım.
Yumşak bir hamur olana kadar un koyalım.
Hamuru steçleyelim ve sıkıca bezlerle saralım. 50 dakika mayalandıralım.

Sonrası size kalmış. İster Leyla gibi içi boş yapın isterseniz benim gibi peynirli iç yapın, seçim sizin.
Afiyet olsun...
Teşekkürler Leyla...


4 yorum:

mutfağımdanesintiler dedi ki...

Gercekten davul firin gibisi yok. Ben hala kurabiye ve pogacalarimda davul firin kullaniyorum. Cok severim pamuk pogacayi. Harika gozukuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

Unknown dedi ki...

Ne varsa eskilerde var derler ya..Her türlü yaşıyoruz bu sözü.Teşekkür ederim yorumun için.Gerçi senin yaş pastalarının yanında çok sönük kalıyorlar ama:)))
Sevgiler

zeymurancafe dedi ki...

ev yapımı gıbısı yok dıledıgın zaman yumusacık mis gibi poğaçalar ellerıne sağlık ..

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Elimden geldiğince evime hazır bir şeyler sokmamaya çalışıyorum, biraz yorucu olabiliyor ama ben bundan çok zevk alıyorum:))