3 Ekim 2013 Perşembe

Sulu Börek

İlk defa mesai arkadaşımdan yemiştim sulu böreği. Tabi yediğimde  hiç de yok suya batırılıp yok çamaşır sıkar gibi sıkılıp (tamam abarttım:)))hazırlandığını tahmin edememiştim. Eğer hem milföy böreği gibi çıtır çıtır olsun ama parçaları etrafa dağılmasın hem de yağsız olsun diyorsanız-malum her kadının problemi " kalori"-sulu börek tam size göre. Puf puf olan bu böreği yemesi leziz olduğu kadar yapması da çok basit. İşte size tarifiiiiii

Bu arada fotoğraflar okulumuzun yeni gelini müzik öğretmenimizden. Benim yaptığım böreklerin fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum.

Malzemeler
4 yufka
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
susam, çörek otu
Börekleri bekletmemiz için su
İstediğiniz bir börek içi( haşlanmış patates, peynir ya da ıspanak)

Yapılışı 

İlk yufkamızı seriyoruz. Sonra margarinle sıvı yağı karışıtırıp yarısını fırçayla yufkaya sürüyoruz. Diğer yufkayı bu yufkanın üzerine koyup üçgen şeklinde 8'e bölüyorsunuz. Sonrada hazırladığınız harçtan koyup sıkı sıkı sarıyorsunuz. Sardığınız böreğinizin ucunu suyla ıslatıp yufkayı yapıştırıyorsunuz. Sonra da aşağıdaki resimde olduğu gibi bir kabın içine su doldurup bir iki dakika böreklerinizi bu suda bekletiyorsunuz.

Temiz bir bez ya da havlu kağıdı bir tepsiye seriyorsunuz. Bir iki dakika bekleyen börekleri çıkarıyorsunuz. çıkarırken parmak uçlarınızla böreğini patlatmadan sıkıyorsunuz, havlu kağıda çıkarıp bir iki dakika da bu şekilde bekletiyorsunuz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyuyorsunuz ve üstüne yumurta sarısı susam ve çörek otu sürüyorsunuz. 180 derecede pişiriyorsunuz. Pişirme süresi her fırına göre değiştiği için yazmıyorum, afiyet olsun.



Hiç yorum yok: