16 Eylül 2013 Pazartesi

Humus

Üç sene önce öğrenmiştim yengemden bu mezeyi. O zamandan beri mezeleri takip eder oldum. Meze denilince aklıma nedense Hatay gelir ve gerçekten Hatay'ın mezeleri  çok güzeldir. Eğer Hatay'ın mezelerini merak ediyorsanızhttp://alyaberke.mutfaksirlari.com/ a gidebilirsiniz.Ben sıkı takipçisiyim. Ama humusu Tarsus usulü yapıyorum ve işte fotoğrafı ve tarifi:

HUMUS

1 su bardağı haşlanmış nohut
yarım çay bardağı tahin
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
Üzeri için tereyağı, pul biber, kornişon

Yapılışı:
Haşlanmış nohutu tahin ve zeytinyağını bir kaba koyun. Blendırdan geçirin. Eğer blendırınız zorlanıyorsa bir yemek kaşığı sıcak suyu koyun. Sonra sarımsak tuz limon suyu ve kimyonu koyun. bu malzemeleri de iyice karıştırın. Sofra hazırlandığı vakit humusunuzu tabağa yerleştirin zira humusu erken servis yaparsanız humuz kuruyor. Üstüne tereyağını ve pul biberi yakıp koyun. Ben kornişonla süslüyordum ama malum henüz kornişon çıkmadı, çıksın hemen turşusunu yapacağım ve size de tairifini vereceğim. İşte bu kadar...Tavuk yemeğinin yanında çok leziz bir meze tavsiye ederim.


Doğum günü sofraları

Sanıldığı gibi şaşalı bir sofra ya da sofralarla karşılayamayacağım sizi. Naçizane iki kişilik sofralar.Sağolsun arkadaşlarım benim için bir süpriz yaptılar, gerçekten de süpriz oldu ama bu aşağıdaki sofralar eşimin ve benim sofralarım. Evde kutlayacağımıza dair sözleşmiştik iki sene önce.Doğum günlerimiz de ardarda olunca eylül ayı  şımarık(!) geçiyor bizim için:))En çok da benim için. Çocukluk, çok önemserdim doğum günlerini.Belki de o zamanlar eğlenceli partiler, arkadaş buluşmaları olmadığı içindi. O günlerde ayrı bir havada olup o günü hatırlamayan arkadaşlarımı silme haline bile girebilirdim, dedim ya çocukluk:)))İki üç seneden beri çok da hatırlamak istemiyorum doğum günlerimi. Yaş meselesini erken yaşta(!) tadar oldum "Aman Allah'ım 30 yaşına geleceğim, geliyorum, geldim" diye. Evet itiraf ediyorum ben artık 28 değil 29 değil 29,5 oldum. Yazmıyor ellerim bile:)))Neyse artık tariflere ve o sofralara geçme vakti. Umarım naçizane sofralarımızı beğenirsiniz.