8 Ekim 2013 Salı

Bayat Ekmek Keki

   Merhabalarrrr
   Bu hafta çokk hasta oldum ve ilk defa direniyorum. Hayır bu savaşı o pis hastalık değil ben kazanacağım gibi saçma sapan gazlarla kendimi bir süperman gibi hissediyor, amazonlardan birisi olacağıma dair düşüncelerim oluyor:PPPP Bir insan gribi, soğuk algınlığını bu kadar kişileştirir mi acep? Çocukluk işte, yok büyümedim daha büyümeyeceğim de galiba. Özellikle de hasta olduğum zamanlarda hiç büyüyesim gelmiyor:))
  Sıra geldi neden böyle bir yemeği yapma ihtiyacı duyduğuma. Benim gibi bayat ekmek yemeyi sevmeyen kişilerin eşleri olduğunu düşünerek bu yemeği düşündüm. Laf aramızda ben de çok sevmiyorum bayat ekmeği, ama ekmeği az yedirdiği için de bir yandan da seviyorum. Neyse, bayat ekmeği değerlendirmek için bu kadar çok çaba gösterilirken bunu desteklememek olmazdı. Ekmek bizim için kutsal bir yiyecek olduğu için atmamaya uğraşıyorum ben de . Yakın bir zamanda da annemin bayat ekmeği değerlendirmek için yaptığı tatlıyı yapacağım. Gurmem beğenirse sizlerle de paylaşacağım. Şimdilik sevgilerle kalın...


Bu arada tarifi  http://evatolyesi.com/tuzlu-bayat-ekmek-keki/ aldım ama her zamanki gibi değiştirdim daha doğrusu yarıya indirdim bazı malzemelerini.

Malzemeler
1 adet bayat somun ekmek
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 şişe soda
yarım su bardağı yağ

İçi için
1 kalıp köy peyniri
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz

Yapılışı:
Bayat ekmeğimizi küp küp doğruyoruz. Sıvı malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz ve ekmeklerimizi bu sıvı karışımın içine atıp iyice ekmeklerimizi buluyoruz. Sonra ekmeklerimizin yarısını yağlanmış tepsiye yayıyoruz. Peynir ve maydanoz karışımımızı ekmeklerimizin üstüne yayıyoruz. Sonra ekmeğin diğer yarısını peynirimizin üstüne yayıyoruz. Ekmeğin üzerine susam ve çörek otu serpip bir saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Ve yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ekmek pişmiş bir malzeme olduğu için kekimiz çabuk pişiyor haberiniz olsun ve afiyet olsunnn