10 Ekim 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Patlıcan

  Merhaba
  Yaz biterken hatta bitmişken bu tarif verilir mi diye sormayın okul hızlı bir şekilde başladı malum sınavda varken okulla ilgilenmem gerekti, tabi bu arada yaz dönemimdeki dinlenmenin getirdiği tembellik de cabası. ancak ve ancak yemek yapmaya gücüm oluyordu, şimdilerde kendimi toparladım ve önceden hazırladığım yemekleri paylaşmaya koyuldum. 
  Tarifini vereceğim yemek sürekli yaptığım ve pirinç pilavıyla çok güzel yenen bir yemek.Aslında ben patlıcan yemekleriyle bulgur pilavından çok pirinç pilavını yakıştırıyorum. Size de tavsiye ediyorum.

Malzemeler(iki kişilik)
Yarım kg patlıcan
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 adet sivribiber
3 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı karışık salça(biber domates salçası)
yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı pijamalı bir şekilde soyuyoruz. Sonra onları küp küp doğrayıp tuzlu suyun içine bırakıyoruz kararmaması için. Sonra soğanımızı yemeklik doğruyoruz.Tencereyi ocağa koyup bir süre ısınması için bekliyoruz. Zeytinyağını bir çay kaşığı kadar sıvıyağla birlikte tencereye koyuyoruz. Sıvıyağla zeytinyağını karıştırmamızın nedeni  zeytinyağı çabuk yanar. Yağımız ısındıktan sonra soğanımızı koyuyoruz. Bu sırada biberlerimizi çok küçük olmamak kaydıyla doğruyoruz. Soğan pembeleşince biberlerimizi koyuyoruz. Biberler de kendini salınca salçayı koyuyoruz. Patlıcanlarını suyunu sıkıp tencereye koyuyoruz. Bu sırada domatesleri küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz. En son sarımsakları soyup dörde bölüp domateslerin üzerine atıyoruz. Şimdi yemeğimiz biraz suyunu salacak. Suyunu çekene kadar su koymuyoruz. Yemeğin suyu çekildikten sonra iki bardak kadar kaynamış suyu ilave edip ocağın altını kısıyoruz. Vee yemeğimiz yarım saate kadar hazır. Afiyet olsun