8 Eylül 2013 Pazar

Kış hazırlıkları "Menemenlik"

"Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkor" (Ankebut:45)
Bu haftamı özetleyen bir ayet... 
 Bu hafta oldukça sıkıcı, bunaltıcı, hasret dolu ve karmaşık geçti.Malum eylül itibariyle işe başladık.Aslında mesleğime iş demekten hoşlanmıyorum. Eğitim- Öğretim hayatının içinde olan birisi bence o kutsal mesleğe iş yerine yaşama biçimi demeli.Çok şanslıyım bu yüzden. 
 Okul başlayınca  bloğu da mutfağı da boşlar olduk, ama blogları takip etmekten asla vazgeçmedim. Dün ilk defa bamya yemeği ve konservesi yaptım, bugün de menemenlik yaptım. Aslında sabah kahvaltısında pişirmek için yaptım daha çok. O yüzden biberi fazla koydum diğer sitelerdeki menemenlikten farklı olarak. Nasıl mı kahvaltıda yiyoruz? Biberi ve domatesi bir arada kavurup öylece yiyoruz. Çok pratik bir kahvaltılık...
1kg kadar domates
yarım kg biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Biberleri yağda kavuruyoruz. Domateslerin kabuklarını kolayca soyabilmek için önce kaynamış suda sonrada soğuk suda 1-2 dak. bekletiyoruz. Böylece kabuklar hem kolay soyuluyor hem de domatesimiz zayi olmuyor. Domatesleri küp küp doğrayıp kavrulan biberlerin içine alıyoruz. 5 dakika sonra altını kapatıp sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz. Son olarak kavanozu sıkı sıkı kapatıp ters çeviriyoruz. Bir gün boyunca ters kalacak. Konservenizi serin bir yerde  tutmanız konserve için daha iyi olacaktır benden söylemesi...