21 Eylül 2013 Cumartesi

Tahinli Çörek

    Bu çöreği ne zamandır yapmayı istiyordum. İlk defa Mersin'de yemiştim bu müthiş lezzeti. Yaklaşık on sene oldu herhalde. Evet evet on sene. Demek ki nasıl beğenmişsem, aklımdan çıkmamış:))
    Tarifi www.ardaninmutfagi.com › Yemek Tarifleri › Hamurlular aldım. Ama kendime göre değiştirdim. Sanırım hiçbir tarifi birebir uygulayamıyorum. Muhakkak kendimden bir şeyler katmalıyım ki yemek benim yemeğim olsun diye. Umarım bir gün tamamiyle yemeği kendim bulur ve sizlerle paylaşabilirim.

2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yumurta
bir fiske tuz
Yarım paket instant maya

İçi için
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı şeker

Üstü için
Susam

Yapılışı:
Öncelikle su süt ve tereyağını soslukta ısıtıyoruz tereyağ eriyene kadar. Sonra hamur yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri koyuyoruz. Oda sıcaklığına gelmiş olan yumurtayı bu karışıma koyuyoruz. Ilımış olan süt, su ve tereyağını da yavaş yavaş ekliyoruz karışıma. Hamuru 40-50 dakika nemli bezle örtülü bir kapta bekletiyoruz. Hamuru açmadan önce tahin ve şekeri karıştırıyoruz. Bekleyen hamuru 6 beze yapıyoruz ve servis tabağı genişliğinde açıyoruz. Tahinli ve şekerli karışımda açtığımız hamura sürüyoruz. Rulo yapıp kıvırıyoruz. Biraz elimizle bastırıp susama batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsuuuun

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Bu sefer direk tarifi veriyorum yazacak bir konu bulamadığım için. Bu arada bugün yaptığım  vereceğim tarifleri ne zamandır yapmayı planlıyordum kısmet bugüneymiş...

1,5 kg patlıcan
zeytinyağ
sirke
tuz
sarımsak
Yapılışı:
Patlıcanları közlüyoruz. Közledikten sonra Kavanoza 1 patlıcan koyup üstüne birer tatlı kaşığı zeytinyağı ve sirke koyuyoruz, biraz tuz ekeliyoruz, bir iki diş sarımsak koyuyoruz. Her patlıcanda bu işlemi tekrarlıyoruz. Bitirdikten sonra ters çeviriyoruz. İşte size kahvaltılık patlıcanlarımız. Patlıcanlarımızı çok soğumadan yaparsak konservemizi konservemiz daha uzun ömürlü olur. Afiyet olsun. Sıra diğer tarifte...