26 Ekim 2013 Cumartesi

Cheesecake ya da Peynirli Pasta

    En yakın zamanda denemeyi düşündüğüm bir pasta. Yeni yeni keşfettim ve bu ara bloglarda çok moda cheesecake. Yanlış mı yazıyorum bilemiyorum ama -google dan doğrusuna bakmaya da üşeniyorum- ben peynirli pasta demeyi tercih ederim. İngilizceyle aram pek iyi değil, söyleyişi bile yapamam her ne kadar 1 sene hazırlık okusam da. Neyse benim asıl amacım bu postta o gün neler yaşadığımı anlatmaktı. Zira peynirli pastadan yapamadım daha. 
   Okulda yaşadığım tüm olumsuz haberlerden sonra ve yaptığımız olumsuz toplantıdan sonra "Biri beni buradan kurtarsın başka bir evrene geçmek istiyoruuuuum!" diye bağıracakken her zaman kalbimin sesini duyan canım arkadaşımdan telefon hadi "Akın"da buluşuyoruz cheesecake yiyeceğiz, azıcık özlem gidereceğiz." Kendi çapında süperman gibi göründü arkadaşlarım bana ki öyledir de:))) 
   Kızlarla buluştuğumuzda bir kez daha söylendim Bu pastayı mutlaka yapmalıyım ve ohhh başka bir evrendeyim!!!!" diye. Aşağıdaki fotoğraf https://foursquare.com/v/ak%C4%B1n-coffee--bakery/50b0c283e4b0a74d3521ce7f/photos buraya aittir ve de çok güzel pastları vardır. Eğer Kahramanmaraş' ta ikamet ediyorsanız ve pasta almaya gitmişseniz  benim için yan tarafındaki fırından da sıcacık ekmeklerinizi alın, pişman olmazsınız.