1 Kasım 2013 Cuma

Frambuazlı cheesecake

Sonunda en sonunda istediğim gibi sonuç veren bir cheesecake yaptım.Bence o kadar da zor değilmiş.Bence kimsenin gözü korkmasın, ben yapamam diye. Gerçi Akın cafeninki kadar güzel olmadı ama sanırım o pasta pişirilmeden yapılmış, onu da bir gün deneyeceğim. Gelelim tairifimize...Tarifi http://inciyemek.blogspot.com/ dan aldım. Bu sefer ilk defa bir tarifin aynısını yaptım, sadece 4 kişilik yaptığım için yarısını yaptım ama eksiklikleri gördüm, düzelterek yazıyorum.,

Malzemeler
Alt Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
150 gr tereyağ-tarifte süt vardı bence bisküviyi sertleştirmiş yağ daha güzel olur-

Krema için;
600 gr labne peynir
1 paket krema
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yumurta-asıl tarifteki yumurta sayısını azalttım

Üstü için;
Frambuazlı reçel
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:
Öncelikle bisküvilerimizi ve erimiş tereyağını rondoya koyup ufalana kadar karıştırıyoruz. Sonra onu kelepçeli kalıba koyup kremayı yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz. Labne peyniri ve toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz mikserle. Sonra çiğ kremamızı koyuyoruz. onuda iyice karıştırıp unu vanilyayı ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz. Bunlar da iyice karışınca yumurtaları tek tek kırıyoruz. Kremamız kabarana kadar çırpıyoruz.Buzdolabından bisküvimizi çıkarıp 165 derecelik önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz. Püf noktası pastayı fırının orta bölümüne koymak ve ilk 45 dakika fırının kapağını açmamak. Benim tepsim küçük olduğu için 45 dakikada pişti. Altta pişmiş hali



Bende reçel var diye reçelli yaptım ama buzluğunuzda vişne, frambuaz ya da böğürtlen varsa yarım su bardağı şekerle pişirip yapabilirsiniz. Reçelle yaparsanız şeker koymadan nişastayı suyun içinde eriterek kaynayana kadar pişirin. İşte benim çakma ebruli- hakkaten çakma oldu:)))frambuazlı cheesecakekim::::::

AFİYET OLSUUUUUN