18 Kasım 2013 Pazartesi

Yayla Çorbası

    Uzun bir aradan sonra merhaba,
    4 gün olmuş uzun olmuş:)) Aslında bu aralar çok post yazasım yoktu yoksa, yemek, pasta yapmaya devam ediyorum. Bu aralar genelde yeni bloglar keşfetmek istediğim için sıkı bir inceleme içindeyim. Ben bir yandan ne zaman 100 kişiye ulaşacağım acaba diye sabırsızlıkla beklerken bir yandan da blog yazarken biraz daha nasıl yaratıcı olabilirim diye düşünmekteyim. Yani ufak bir karmaşa içinde yazıyorum bu yazıyı. Sürç-i lisan edersem affola, gerçi konuşmuyoruz ama anladınız siz onu.
  Yayla Çorbası
1 çay bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 litre su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılşı
  • Arpa şehriyeyi 1 litre suda haşlayaylım.
  • Bir kasede un, yumurta sarısı ve yoğurdu iyice haşlayalım.-yumurta beyazını kullanmamamızın nedeni çorbanın kesilmesidir-
  • Karıştırdığımız yoğurt karışımına kaynayan arpa şehriyesinin suyundan bir kepçe koyarak yoğurdu ılıştıralım.
  • Yoğurt karışımını çorbaya ilave ettikten sonra çorbayı bir taşım kaynatalım.
  • Sos tenceremize zeytinyağımızı ekleyelim
  • Isınan yağın altını kapatalım zira baharatlar yanabilir
  • Isınan yağa pul biberi ve naneyi koyup çorbaya dökelim