17 Eylül 2013 Salı

Limonlu Sütlaç

Anne tariflerinden birisi daha. Çok severiz biz sütlacı ama bu zamana kadar tutturamamıştım. İkidir sütalcım tam kıvamında oluyor. Siz de benim gibi az pirinçli, koyu kıvamlı, az şekerli ve limonlu dondurma tadında seviyorsanız işte size Limonlu Sütlaç

Yarım su bardağı pirinç
2,5 bardak süt
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç unu-yoksa nişasta  da kullanabilirisiniz
1 limon kabuğunun rendesi

Yapılışı:
Pirinç iyice yıkandıktan sonra ölçülü suyla haşlayın. Pirinçler uzamaya başladığında süt ve şeker koyun. Süt ve pirinç kıvamlanınca( yaklaşık 10-15 dakika sonra) ılık bir suyla pirinç ununuzu ezip kaynayan sütlacın içine ılıştıra ılıştıra ekleyin. Sütlacımız pişmeye yakın limon kabuğunu da koyun. son olarak kaselere paylaştırın, ılıdıktan sonra buzdolabına alabilirsiniz.Afiyet olsun...

Roka Salatası

Merhaba sevgili okurlarım diyesim geliyor ama sanırım henüz okur sayım oluşmadı. Ayrıca da böyle bir başlangıç çok klasik değil mi? Güzin abla gibi hissettim kendimi:))Evet itiraf ediyorum ben de bir zamanlar Güzin Abla okuyordum ve öyle komik geliyordu ki yazılanlar.Eğlencesine(!) okuyordum diyebiliriz:)))İnsanlar ne kadar da basit konuları kendine dert edinip o "abla" ya yazıyorlardı.Ama derdi küçümsememek lazımdır. Bir zamanlar öyle yazmıştım bir siteye.Hatta küçümseyen birisini de çok kötü bozmuştum. Halbuki işin rengi değişikmiş.Gerçekten dert gördüğünde anlayabiliyormuş insan; eskiden ne saçma şeylere üzülmüşüm, ne saçma şeylere kızmışım, kırılmışım diye. Allah bize bunları anlamamız için büyük dert vermesin. Biz bunları düşünerek anlayalım ve saçma şeylere kızmayalım kırılmayalım ve üzülmeyelim. Ve sıradaki tarifimi kızgın, üzgün, bezgin ve kırgın olanlara gelsin: Roka salatası...
1 top roka
1 adet domates(bulabiliyorsanız köy olsun)
1 adet salatalık
2 diş sarımsak
2 adet ceviz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yarım limon suyu

Yapılışı:
Yıkadığımız rokayı elimizle parçalıyoruz. Bıçak değdirmeyelim besin değeri kayboluyor diyorlar-diyenlerin yalancısıyım:)))-Domates ve salatalığı çok büyük olmamak koşuluyla doğruyoruz. Sarımsak ve cevizi eziyoruz ve yeşilliğimize koyuyoruz. Bu arada sarımsağı kabuğundan ayırmak için bir iki dakika suda bekletin çabuk çıkıyor ve benim gibi çalışan bir bayansanız sarımsağı soyup dondurucuya da koyabilirsiniz. Neyse dönelim salatamıza. Zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve limonumuzu da koyuyoruz. Veee salatamız hazır. Afiyet olsun