28 Ağustos 2013 Çarşamba

Etsiz Çiğ Köfte

Kötü bir günün ardından merhaba. Vardır bugünün de bir hikmeti diyerek çalışmaya devam ediyorum.Küçücük, incir çekirdeğini doldurmayan dertlerimiz de olsa bu zayıf nefislerimize allah sabır ve afiyet versin. Bu arada Allah'tan sadece sabır dilemeyin sabır ve afiyet dileyin...Benden söylemesi...




Tarifim tabi ki bu kadar çıkmıyor, bu yenildikten sonraki kısmı:)))

Yarım kg siyah köftelik bulgur
830 gr tat domates salçasının yarısı(830 gr'lık kutularda satılıyor)
2 adet haşlanmış patates
Yarım su bardağı isot
Yarım su bardağı kırmızı pul biber
Yarım yemek kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tane limon
3 diş sarımsak
2 kepçe zeytinyağı
2 kepçe su

Bulgurumuzu 2 kepçe soğuk suyla ıslatıyoruz, yani bildiğimiz çeşme suyu. Sonra sarımsaklarımızı ezip kasenin içine koyuyoruz. Aynı kaseye domates salçasını, isotu, karabiberi, köfte baharatını, kimyonu ve pul biberini koyuyoruz. Eğer pul biberiniz acıysa ve acıya dayanıklı değilseniz kesinlikle bu ölçünün yarısını koyun. Bu baharat ve salça karışımını bir kenarda bekletiyoruz ve haşlanmış patateslerimizi rendeliyoruz. Limonun kabuklarını soyup, çekirdeğini çıkarıp rondoya koyuyoruz. İyice ezilmesini sağlıyoruz. Gelelim artık kol kuvvetinize...Tabi evinizde kıyma makinesi varsa bundan sonraki aşama biraz daha kolay olacaktır.Ama benim gibi eşinizin bu yemeği yapmasını istiyorsanız ve henüz kıyma makinesi almaya sıra gelmemişse benim gibi yapın köfteyi eşinize teslim edin:))).Önce ıslanmış bulguru yoğurmaya başlayın, bulgur biraz ezilince patatesleri ve limonu koyun. Biraz daha yoğurup parça parça salçalı baharatlı karışımı ekleyin. Bu aşamada köfteyi bulgur ezim ezim ezilene kadar iyice yoğurun:))En sonunda da zeytinyağı ekleyin. İşte köftemiz hazır....Köfteyi sıkmaya başlayabilirsiniz. Köftenizin fazla geleceğini düşünüyorsanız fazlasını, hava almayacak bir kaba koyup bir kaç gün buzdolabında saklayabilirsiniz. AFİYET OLSUN.....