Bu dünyada çocuklarımıza bırakacağımız en leziz çorbadır tarhana, her bir işlemi ayrı meşakkatlidir ama bir o kadar da Anadolu'dur, Adana'dır, K.maraş'tır.
Gelelim yapılışına...
Malzemeler
Bir avuç dolusu tarhana
4 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı pul biber
yarım yemek kaşığı kuru nane
2 litreKaynar su
Yapılışı
Daha kolay bulabileceğiniz için K.maraş tarhanasının tarifini verdim ama Adana tarhanası kullananlar olursa bana ulaşsınlar. Önce ince tarhanayı bir tencere koyarız. Sonra kaynar suyunu üstüne koyarız. Tarhana ezilene kadar pişiririz. Pişen tarhanayı blendırdan geçiririz. Başka bir yerde sarımsağı ezip zeytinyağı, pul biber ve naneyle karıştırırız. Eğer koyu bir sos olursa biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Blendırdan geçirdiğimiz tarhanaya sosu dökeriz, bir taşım daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır...