28 Ekim 2013 Pazartesi

Eminenin Yemekleri

Eğer hem Eminenin yemeklerini takip etmek hem de blog çekilişine katılmak istiyorsanız aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz, ben öyle yaptım:)))
http://mutfakbereketi.blogspot.com/

Herkese hayırlı akşamlar ve çekilişler...


Kepekli Pohaça

Merhaba
Hiçbir şey yazmak istemiyorum direk tarifi veriyorum.Zira zorla bir şeyler yazılmıyormuş, anladım ama bir şiir paylaşabilirim.

AŞK BİTTİ

aşk nasıl biterse öyle bitti bu aşk da 
Uzun bir hastalık gibi 
Aralıksız dinlediğim alaturka bir fasıl gibi 
Gökyüzüne bakmayı, dostlara mektup yazmayı 
Çiçekleri sulamayı unutmuşluğum gibi 
Bitti. 

Bir aşk nasıl biterse öyle bitti bu aşk da 

Yürümeyi yeniden öğrenen felçli bir çocuk gibi 
Sokağa çıkmalıyım şimdi ve çoktandır 
İhmal ettiğim dostlara yeni bir adres bırakmalıyım 
Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim 
Belki bir yağmur yağar akşama doğru 
Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım 

Aşk da bitti diyordu ya bir şair 
Aşk bitti işte tam da öyle

Ahmet Telli



 Malzemeler
Hamuru için;
2 yumurta(1 tanesinin saırısı üstüne)
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket mahlepili dr oetker kabartma tozu
1 Su bardağı kepekli un
4 su bardağı beyaz un

İçi için;
peynir, maydanoz

Üstüne;
Ayırdığımız yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
susam, çörek otu

Yapılışı;
    Yumurtalarımızı bir kaba kırıyoruz. Şeker ve tuzu koyarak iyice karıştırıyoruz. Sonra yoğurdumuzu ilave ediyoruz. Zeytinyağımızı ilave ettikten sonra margarinimizi eritmeden koyuyoruz ve elimizi daldırıyoruz kaba. Yavaş yavaş unumuzu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Hemen kabartma tozu için bir açıklama yapayım. Eğer bu mahlepli kabartma tozundan bulamazsanız ayrıca mahlep alıp bir çay kaşığı koyabilirsiniz. Ben kabartma tozu ile yaptığım bütün tuzlu pastalara bu kabartma tozunu kullanıyorum.Eğer benim gibi kandil simidi tarzı pastaları seviyorsanız mahlepli pastaları da  seveceksiniz.
   Ele yapışmayan bir hamur yaptıktan sonra istediğiniz bir iç hazırlayabilirsiniz. Benim favorim her zaman peynirden yana. Özellikle de sert peynirler...Yumuşak peynirler hamuru ıslattığı için hamurunuzu da yumuşatıyor. Bu pasta birazcık sert ve ağızda dağılır olmalı. İçi hazırladıktan sonra pohaçalarımızı hazırlıyoruz. Üstüne yumurta sarısına pekmezimizi ilave ediyoruz. Yumurta sarılarımızı sürüp susam ve çörek otu ilave ediyoruz. Afiyet olsunnnn