2 adet tavuk göğsü
2 adet orta boy patates
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet soğan
Yarım çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle tavuklar küp küp doğranır ve
kapaklı bir tavada tavuklar suyunu salana kadar kavuruyoruz. O sırada
patatesler, biberler ve domatesler de küp küp doğruyoruz. Patates tavuktan
biraz daha büyük doğranıyor çünkü tavuk pişerken kendini çekiyor. Tavuk suyunu
çekmeye başladığında patatesler ilave ediyoruz. Soğanı halka halka doğradıktan
sonra biberle beraber yemeğimize atıyoruz. Şimdi sıra baharatlarda...Tuz,
karabiber, pulbiber ve köri ilave ediyoruz.Aman ha köriyi belirttiğim miktardan
fazla koymayın zira çok baskın bir tadı var körinin. En son domatesler ilave
edilir. Domatesler piştikten sonra yemeğimiz hazır. İşte size en fazla yarım
saatinizi alacak nefis bir yemek.Evliliğimizin ilk yıllarında benim
kurtarıcımdı bu yemek.
Yanında tane tane bir pilavla ya da patates püresiyle
servis edebilirsiniz.