25 Ağustos 2013 Pazar

PRATİK BİR AKŞAM YEMEĞİ "TAVUK SOTE"

2 adet tavuk göğsü
2 adet orta boy patates
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet soğan
Yarım çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle tavuklar küp küp doğranır ve kapaklı bir tavada tavuklar suyunu salana kadar kavuruyoruz. O sırada patatesler, biberler ve domatesler de küp küp doğruyoruz. Patates tavuktan biraz daha büyük doğranıyor çünkü tavuk pişerken kendini çekiyor. Tavuk suyunu çekmeye başladığında patatesler ilave ediyoruz. Soğanı halka halka doğradıktan sonra biberle beraber yemeğimize atıyoruz. Şimdi sıra baharatlarda...Tuz, karabiber, pulbiber ve köri ilave ediyoruz.Aman ha köriyi belirttiğim miktardan fazla koymayın zira çok baskın bir tadı var körinin. En son domatesler ilave edilir. Domatesler piştikten sonra yemeğimiz hazır. İşte size en fazla yarım saatinizi alacak nefis bir yemek.Evliliğimizin ilk yıllarında benim kurtarıcımdı bu yemek.  Yanında tane tane bir pilavla ya da patates püresiyle servis edebilirsiniz.