7 Mart 2014 Cuma

Büyük akıllar küçük bedenler

     Ne zamandır küçücük aklınızla cevap verebildiniz haksızlığa ya da o küçücük aklınızla nereden öğrendiniz bunları yoksa televizyon dizilerinden mi?Sizin dünyanız küçücük zaten, aklınız da öyle doğal olarak. Yemek yapmak, çocuğa bakmak, eşle ilgilenmek, dedikodu yapmak ve dizi seyretmek...Halbuki büyük bedenli büyük adamlara bakın...Başımıza geçiyorlar ya ailenin ya da ülkenin reisi oluyorlar. Öyle çok ilgi alanları öyle çok büyük dünyaları var ki!Bir kere dünyayı kurtarıyorlar!Ailesini uçurumun kenarından kurtarıyorlar!Eve ekmek getiriyorlar!Önemli kararları onlar alıyor. Onlar bu dünyanın kahramanları, sizse küçücük dünyanızda piyondan öteye gidemiyorsunuz. Aklınız yetmiyor çünkü, küçüksünüz ya.

      Bu cahilce düşünceleri ne zaman bir kenara bırakıp kadınları da insan yerine koyma, onları da erkeklerin kapladığı alan kadar kapladığını düşündüğümüz zaman Dünya Kadınlar Günü'nü gerçekten kutlamış olacağız. 
Bunun için çok erken ne yazık ki! Özellikle Türkiye'de kadının başörtüsünün bile bir zamanlar sorun olduğunu düşündüğümüzde, özellikle binlerce kadınımızın şiddet gördüğünü ve öldürüldüğünü düşündüğümüzde, özellikle 13 yaşında gencecik bir kızın 20 kişi tarafından tecavüz edildiğine inandığımızda bu günü kutlayacağız.

     Üzgünüm, bu kadar yanlış, bu kadar dört ayaklı insan varken kutlayamıyorum 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü ama umuyorum bir gün gönül rahatlığıyla bu günü kutlayacağımız zamanlar gelecek, en azından diliyorum bunu.