21 Eylül 2013 Cumartesi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Bu sefer direk tarifi veriyorum yazacak bir konu bulamadığım için. Bu arada bugün yaptığım  vereceğim tarifleri ne zamandır yapmayı planlıyordum kısmet bugüneymiş...

1,5 kg patlıcan
zeytinyağ
sirke
tuz
sarımsak
Yapılışı:
Patlıcanları közlüyoruz. Közledikten sonra Kavanoza 1 patlıcan koyup üstüne birer tatlı kaşığı zeytinyağı ve sirke koyuyoruz, biraz tuz ekeliyoruz, bir iki diş sarımsak koyuyoruz. Her patlıcanda bu işlemi tekrarlıyoruz. Bitirdikten sonra ters çeviriyoruz. İşte size kahvaltılık patlıcanlarımız. Patlıcanlarımızı çok soğumadan yaparsak konservemizi konservemiz daha uzun ömürlü olur. Afiyet olsun. Sıra diğer tarifte...

Hiç yorum yok: