17 Mart 2015 Salı

FIRINDA TAVUKLU PILAV

Bu aralar ,bebeğim doğduğundan beri çok bosladigimin farkındayım. Temel sebepleri çok fazla degil:
1. Ömer Eymen çok vaktim alıyor.
2. Çok fazla izleyicim, takipcim yok, neredesin sen diyen😕😕
3. Tablet aldım,  instagrama girdim derken buralara hiç ugrayasim gelmiyor.

Ama yine de burası benim ilk göz ağrım. Üvey evlat muamelesi görmek burası için hiç de yakışıklı alır bir durum değil.
Bu nedenlerle tarifini kayinvalidem den aldığım bir tarif hem kolay hem leziz.

Malzemeler
3 bardak pirinç
6 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı fıstık, istediğinizden
1 tatlı kaşığı  yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
3 adet kurusogan
3 adet domates

Yapılışı
*Tavuk göğüslerini haşlayın
*Kurusogan tereyağını kavurun ve içine pirinci koyup kavurun.
*Icine  baharatlar koyun.
* Üç su bardağı suyla pilavı pişirin
* Pişen pilavı içine domatesi ekleyin ve borcama yayın
* Tavuğu didip pilavı üstüne yayın
*200 derecelik firinda 15-20 dakika pişirin
*Afiyet olsun





Hiç yorum yok: