1,5 kg domates
yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet 1 litrelik kavanoz
Kaynamış sıcak su
Ben size 1 kavanozluk veriyorum ama geçenlerde komşumla yaptığım konserve 4,5 tane çıktı. 5 kg köy domatesi almıştım. Tuzunu kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz. Önce domatesleri yıkayalım. Bu arada aldığımız kavanozu yıkayıp ve kurulamak gerekiyor ve de kapağını kaynatarak temizlemek en mantıklısı.Domatesleri yıkadıktan sonra kaynamış suya batırıyoruz sonrada soğuk suya batırıp kabuklarının kolayca çıkmasını sağlıyoruz. Domatesler soyulduktan sonra çok büyük olmamak kaydıyla doğruyoruz. Sonra domatesleri ocağa alıp bir taşım kaynatıyoruz.Kaynarken domatesin köpüğünü alıyoruz.Köpüğü sakın atmayın.O günkü yapacağınız yemeğe ya da çorbaya koyarsınız. Köpüğü alınan domatesi bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanoza koyup yumuşak bir bezin üstüne ters çevirip koyuyoruz. Bir gece bekletip ertesi gün düz bir şekilde evinizin en serin köşesine kışın kullanmak üzere koyuyoruz
Burada domatesin köpüğünü alıyorum.
İşte bu akşamki yemeğimize koyacağımız domates köpüğü...
Kış için hazırlanmış domates konservemiz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder