17 Eylül 2013 Salı

Limonlu Sütlaç

Anne tariflerinden birisi daha. Çok severiz biz sütlacı ama bu zamana kadar tutturamamıştım. İkidir sütalcım tam kıvamında oluyor. Siz de benim gibi az pirinçli, koyu kıvamlı, az şekerli ve limonlu dondurma tadında seviyorsanız işte size Limonlu Sütlaç

Yarım su bardağı pirinç
2,5 bardak süt
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç unu-yoksa nişasta  da kullanabilirisiniz
1 limon kabuğunun rendesi

Yapılışı:
Pirinç iyice yıkandıktan sonra ölçülü suyla haşlayın. Pirinçler uzamaya başladığında süt ve şeker koyun. Süt ve pirinç kıvamlanınca( yaklaşık 10-15 dakika sonra) ılık bir suyla pirinç ununuzu ezip kaynayan sütlacın içine ılıştıra ılıştıra ekleyin. Sütlacımız pişmeye yakın limon kabuğunu da koyun. son olarak kaselere paylaştırın, ılıdıktan sonra buzdolabına alabilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: